ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τα δικά μας "μάρμαρα"…

Τα δικά μας "μάρμαρα"…

Οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη που εξασκούν. Άριστοι γνωστές της ψυχολογίας της μάζας και χειριστές της γλώσσας, κάθε φορά που συμβαίνουν γεγονότα η που επίκειται να συμβούν οπωσδήποτε, ανακινούν θέματα που αγγίζουν τους πολίτες. Αποσπούν την προσοχή μας  και την διοχετεύουν προς κατευθύνσεις που διευκολύνουν στην περαίωση άλλων σχεδίων τους.

Έτσι συμβαίνει και με τα γλυπτά, τους θησαυρούς μας που εκτίθενται η ευρίσκονται στις αποθήκες ξένων μουσείων. Είναι μια κίνηση αποσυμπίεσης της οργής του λαού, επαναλαμβανόμενη τακτικά, που τους εξασφαλίζει συνέχεια και βεβαίως αποσιωπά μεγαλύτερα προβλήματα.



Το θέμα ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια μια υπουργός πολιτισμού και έκτοτε το συναντήσαμε ουκ ολίγες φορές. Απορία προκαλεί η επιμονή στα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται σε Βρετανικό Μουσείο. Οι πάντες αναφέρονται μόνον σ' αυτά, ως να είναι τα μοναδικά που πρέπει να επιστραφούν. Αφήνουμε εκτός διεκδικήσεων το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Σιωπή για τις κλοπές των Γερμανών. Πληθώρα αρχαίων στην Αμερική και σε πολλά μουσεία άλλων χωρών. Αυτούς γιατί δεν τους αναφέρουμε καθόλου;;

Απλά είναι θέμα πολιτικής τακτικής, διότι Ακρόπολη και Παρθενώνας είναι για τους Έλληνες περισσότερο γνωστά. Και μας ξεσηκώνουν τεχνηέντως με την πειθώ  πως είμαστε οι ιδιοκτήτες. Και ερωτώ: Πόσοι από εμάς τους ιδιοκτήτες πήγαμε να δούμε την ιδιοκτησία μας;; Πόσοι επισκέφτηκαν την Πέλλα, τους Δελφούς, την Δωδώνη, την Κνωσσό και όλους αυτούς τους θησαυρούς που είναι επισκέψιμοι;;

Ναι, είναι δικά μας τα "μάρμαρα". Εκλάπησαν, τεμαχίστηκαν, εκτίθενται παντού και φέρνουν στα ταμεία ξένων μουσείων αμύθητα ποσά. Ναι, πρέπει να επιστραφούν στο σπίτι τους. Πριν όμως διεκδικήσουμε σοβαρά την επιστροφή τους, έχουμε μια άλλη μεγάλη υποχρέωση.

Να επιστρέψουμε την ΕΛΛΑΔΑ στους ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ποιοι είμαστε τέλος πάντων;;Πολίτες του τόπου μας, περιπλανώμενοι της Ευρώπης, έρμαια των παγκοσμιοποιητών;; Όργανα αλλογενών πολιτικών που μας κυβερνούν;; Η εθνική κυριαρχία στην βούληση ανθελληνικών διεθνών οργανισμών οικονομία στις πολυεθνικές. Η υγεία στους εμπόρους. Η παιδεία στους σιωνιστές. Η θρησκεία στήνει στρατιές δούλων. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, επί τέλους. Χάνουμε, φίλοι μου, την πατρίδα μας. Λιγοστεύουμε δημογραφικά και οι λαθροεισβολείς θα είναι περισσότεροι από εμάς. Γιατί να μας επιστρέψουν τα αρχαία αφού μαθηματικά δεν θα υπάρχουμε;;

Τα πολιτικά κόμματα διαχρονικά ποιούν την νήσσαν. Ρητορείες και πυροτεχνήματα. Μόνον η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ φανέρωσε στους πολίτες τον κίνδυνο που διατρέχουμε. Ανέδυσε με τεκμηρίωση όλη την ζοφερή κατάσταση που επιμελώς έκρυβαν οι αιώνιοι εχθροί μας. Πρόσφερε την γνώση  και θέτει προς πραγμάτωση αυτά ακριβώς που απαιτούνται, άμεσα και αμετάκλητα.

Πρέπει να πάρουμε την πατρίδα μας, την ιδιοκτησία μας, στα χέρια μας. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση. Και θα προχωρήσουμε στα υπόλοιπα ενωμένοι, Ομόνοα, με θέρμη στα Εθνικά Ιδεώδη. Η χώρα του ΦΩΤΟΣ, που τώρα περιβάλλεται από το σκότος, δεν απέχει πολύ από την αποκάλυψη. Έγκειται όμως στην αποκλειστική μας βούληση και ευθύνη. Και τα "μάρμαρα" θα έρθουν μόνα τους πίσω στην γενέτειρα του πολιτισμού.

 Χρήστος Κράγιας


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: